Korona salgını, bir yıldır tüm insanların yaşamlarını ve geçim kaynaklarını tehlikeye sokuyor. Ancak, biliyoruz ki, tüm insanların hayatı ayni şekil ve derecede zorlaşmadı. Her geçen gün zengin ve yoksul arasındaki farkın daha da genişlediğini görüyoruz. Hükümetler yalnızca dev şirket gruplarını kurtarmakla ilgileniyor.
İlticacı ve göçmenlerin hakları için mücadele veren Kervan'in haber ağı, her bireyin temel insanı haklarına saygı, eşitlik, sosyal ve siyasal haklar mücadelesinde yoğunlaşmıştır. Sizleri, tecrübe-lerinizi ve başınızdan geçenleri bize aktarmaya davet ediyoruz. Sınır dışı etmelere karşı yürüttüğümüz kampanyaya destek bekliyoruz.
Sevgili kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, mültecilerin ve göçmenlerin hakları için var olan KARAWAN bu yıl eylül ayında yirmi yasinda!!.Bu yirmi yıllık oluşumu sizlerle birlikte Wuppertal`de kutlamak istiyoruz. Çünkü 20 yaşındaki KARAWAN demek, 20 yıllık dayanışma, dostluk ve birlik demektir. KARAWAN`ın tarihi 1998 yazında , yine bir genel seçim öncesindeki seçim mücadelesinde ırkçı kışkırtmalar yapılıyor ve mülticiler toplumsal sorunlar icin günah keçisi ilan ediliyorken başladı.
Tarihler 7 Ocak 2005’i gösterdiğinde Dessau’da polis karakolunda Oury Jalloh’un yakılarak katledildiğinin haberini aldık. Oury Jalloh siyahi bir mülteci idi. Ölümünün ardından polis tarafından intihar edildiği belirtildi. Elleri bağlı bir şekilde intihar edemeyeceğini ve bunun bilinçli bir cinayet olduğunu bilen Jalloh’un ailesi, arkadaşları ve konuya duyarlı örgütler yıllardır sokak ve hukuk mücadelesi vermektedir.
Önceki haftasonu Hamburg’ta mülteci kadınların konferansı gerçekleştirildi. Konferansa, Afganistan’dan, Mısır’dan, Cezayir’den, Etiyopya’dan, Brezilya’dan, Almanya’dan, Fildişi Sahili’nden, Fransa’dan, Gambiya’dan, Gine’den, Hin-distan’dan, İran’dan, Kamerun’dan, Kenya’dan, Kongo’dan, Kosova’dan, Kürdistan’dan, Mali’den, Makedonya’dan, Meksika’dan, Nijerya’dan, Pakistan’dan, Rusya’dan, Sırbistan’dan, Sudan’dan, Suriye’den, Togo’dan, Türkiye’den ve Uganda’dan 130’un üzerinde mülteci kadın katıldı. Konferans, Cumartesi günü, her kadının, ismini, geldiği ülkeyi ve Almanya’da yaşadığı şehri söyleyip birer dünya ve Almanya haritasında bir bayrak ile işaretlediği etkili tanıtım kısmından sonra mülteci ve göçmen kadınlar tarafından "Bu konferans neden şimdi yapılıyor?" ve "Kadınlar neden iltica eder?" konuları üzerine çeşitli başlangıç sunumları ve Dağistanlı genç bir kadının, Almanya’da oturum hakkı ve bağımsız bir yaşam için verdiği mücadeleyi ele alan çok kişisel bir hikaye ile devam etti.
Die Karawane ist maßgeblich auf Spenden angewiesen. Unsere Organisation besteht überwiegend aus Flüchtlingen, die (wenn überhaupt) nur über sehr geringe finanzielle Mittel verfügen. Aus diesem Grunde haben wir 2008 den „Förderverein Karawane e. V.” gegründet. Unser Verein ist als gemeinnützig anerkannt und kann deswegen auf Wunsch Spendenquittungen ausstellen, so dass sie steuerlich absetzbar sind. Wenn bei der Überweisung die Adresse mit angegeben wird, verschicken wir die Spendenbescheinigung automatisch spätestens am Anfang des Folgejahres.