Skip to main content
Home

Main navigation

  • english
  • deutsch
  • francais
  • فارسی
  • türkçe
  • Home
User account menu
  • Log in
contact us | Berlin | Bielefeld | Bremen | Hamburg | Jena | Wuppertal
Find out what's going on in Berlin, Bremen, Göttingen, Hamburg, Jena, NRW, Nürnberg, Bramsche-Hesepe

Breadcrumb

  1. Home

OURY JALLOH - DAS WAR MORD

By kandolo, 15 December, 2012

13.12.2012

Bugün Magdeburg mahkemesinde Oury Jallo'nun yakılarak öldürülmesi ile ilgili mahkeme vardı. Daha önce mahkeme beraat kararı vermişti. Ancak bu karar bozulmuştu ve mahkeme görülmeye devam ediyordu. Bu gün mahkeme kararını verdi. Mahkeme, bilmeyerek ölüme sebebiyetten bir polis memuruna 10 bin euro para cezası vermekle yetindi.

Oury Jallo Afrikalı bir mülteciydi. Ülkesinde yaşanan savaştan dolayı kaçıp Almanya'ya gelmişti. Polis onu gözaltına aldı ve ellerini kelepçeleyerek bir yatağa bağladı. Ancak Oury Jallo bu yatağa bağlı halde yanarak öldü. Almanya'da polis insanları göz altına aldığı zaman üzerindeki eşyaları alır, hele çakmak gibi bir malzemeyei hiç gözaltında olan kişinin yanında bırakmaz. Ama Oury Jallo bir çakmakla ateşlenen yangın sonunda yanarak öldü.

Oury Jallo'nun yanarak ölmesinde bir çok karanlık nokta vardı. Yangın alarmı çalmamıştı. Kamera görüntülerinin bir kısmı kayıptı. Polisin intihar iddiasını destekleyen bir kanıt bulunmuyordu. Çakmağın göz altındaki insanın yanında ne işinin olduğu açıklanamıyordu. Diğer yandan yangına karşı dayanıklı olan yatak bir kez çakmakla tutuşturulmaya çalışılmış ve bu denemede yatağın yanmadığı görülmüş, ancak ikinci denemede yatak tutuşmuştu.

Sabah saatlerinde Oranienplatz'daki direniş çadırlarımızda buluştuk. Grup bileti alarak Magdeburg'daki mahkemeye gittik. Mahkemenin önünde bir çadır kurduk. İçerde duruşma gerçekleşirken biz de dışarıda pankartlarımızı açtık ve sloganlarımızı attık. Mahkemenin içine yasal evrağı olanlar girebildi. Bizim yasal evrağımız olmadığı için içeri giremedik. Bir kadın yanında getirdiği haç biçimindeki mezar taşını simgeleyen tahtaları yollara koydu. Oury Jallo'nun resimlerinin olduğu pankart ve bildiriler sergilendi. Jena, Hamburg vb. bölgelerden gelen arkadaşlarımızla karşılaştık.

Magdeburg'daki mahkeme bittikten sonra da biz Berlin Hermanplatz'daki eyleme yetişmek için aceleyle yola koyulduk. Tren istasyonuna kadar yürüyüş yaptık. Ancak tren bir saat geç kalkacaktı. Buna rağmen eylem saatinde yetiştik. Alana girerken sarı özgürlük bayrağı polisin dikkatini çekti. Bu bayrağın yasadışı olduğunu düşündü herhalde, bayrağı ve elimizdeki poşeti aradılar.

Hermanplatz'da toplandık ve Oranienplatz'a kadar yürüyecektik. Ana caddelerden uzun bir yol gittikten sonra polis bizi durdurdu ve başka bir istikametten yürüttü. Oraya giden yolda çok trafik varmış. Yürüyüş Oranienplatz'a yakın bir yerde bitirildi.

Oury Jallo davası için diğer bölgelerden gelen arkadaşlarımız işgal okulundaki ve Oranienplatz'daki durumu soruyorlardı. Onlara, iki tarafın da devam ettiğini açıkladık. Direnişimizin devam ettiğini açıkladık.

Uyarılarımızın haklı ve kritik olduğunu bu günkü Oury Jallo davasında da gördük. Eyleme gelen insan sayısı fazla değildi. Hele mülteci sayısı çok daha azdı. Sokaktan çekilmek insanlarda bir rehavet havası yaratıyor. Şimdi bu durumu yenden düzenlememiz gerekir.

Mevcut mahkemeler sistemin devamı için çalışıyor ve suçlu olan sistemin yargılanmasını bu mahkemelerden beklemek saflık olur. Suçluları yargılamak için enternasyonal halk mahkemesi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Enternasyonal mülteci mahkemesinin hazırlakları devam ediyor.

13.12.2012
Turgay Ulu
Berlin

Local group
Berlin

Der Kampf von Flüchtlingen braucht Geld!

Die Karawane ist maßgeblich auf Spenden angewiesen. Unsere Organisation besteht überwiegend aus Flüchtlingen, die (wenn überhaupt) nur über sehr geringe finanzielle Mittel verfügen. Aus diesem Grunde haben wir 2008 den „Förderverein Karawane e. V.” gegründet. Unser Verein ist als gemeinnützig anerkannt und kann deswegen auf Wunsch Spendenquittungen ausstellen, so dass sie steuerlich absetzbar sind. Wenn bei der Überweisung die Adresse mit angegeben wird, verschicken wir die Spendenbescheinigung automatisch spätestens am Anfang des Folgejahres.

Kontakt: foerderverein(at)thecaravan.org

Unsere Bankverbindung lautet:
Förderverein Karawane e.V.
Kontonummer
: 40 30 780 800
GLS Gemeinschaftsbank eG
BLZ: 430 609 67

IBAN: DE28430609674030780800
BIC: GENODEM1GLS

Secondary menu

  • Help
  • Impressum

10-Jähriges Jubiläum der Karawane

Sammlung aller texte zum 10 jährigen Jubiläum der Karawane all texts of the 10-years anniversairy of the CARAVAN for the rights of refugees and migrants